Home

Achtergrond

Actief randenbeheer Brabant zoekt boeren voor perceelsrandenbeheer

Actief randenbeheer is een wervingscampagne gestart om het oppervlak perceelranden langs sloten het komende seizoen uit te breiden. Het met name op zoek naar veehouders met maïspercelen langs sloten, omdat daar de milieuwinst het grootst is.

Actief randenbeheer Brabant (ARB) beslaat nu zo’n 1000 kilometer perceelsranden waarbij zo’n 500 boeren zijn betrokken. Voor deelname aan het project kunnen belangstellende boeren en tuinders zich inschrijven bij hun waterschap. Het budget is echter per waterschap beperkt en wordt op volgorde van binnenkomst toegekend.

De vergoeding is gebaseerd op saldo’s uit KWIN. Voor grasland bedraagt het gemiddelde saldo € 0,082 per vierkante meter. De perceelsrand moet 2 meter breed zijn, waarvan de teeltvrijezone van 25 centimeter wordt afgetrokken. Per strekkende meter wordt dus 1,75 x 0,082 = € 0,1435 betaald. Voor akkerbouw wordt gerekend met € 0,50 per strekkende meter akkerrand. De randen moeten hier echter wel 3,5 meter breed zijn. Dit is twee meter plus anderhalve meter teeltvrije zone.

De perceelsranden komen niet in aanmerking voor de MacSharry-regeling. Boeren die deelnemen aan het project doen dit voor twee jaar, tot afloop van het project in 2005.

Meer informatie De exacte regeling voorwaarden en adressen voor aanmelding

Copyright © Agrocount.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.