Home

Achtergrond

Uitstel van betaling en verrekenen bij MINAS

De laatste weken krijgt Bureau Heffingen regelmatig het verzoek om de heffing(en) die op het formulier ‘Verfijnde aangifte MINAS’ worden berekend, te mogen verrekenen met saldo’s die in voorgaande jaren zijn opgebouwd. Dit is mogelijk onder een aantal voorwaarden.

Heffingen mogen verrekend worden met saldo’s die in voorgaande jaren zijn opgebouwd. Dit is inderdaad toegestaan. De heffingen berekent in de aangifte mogen worden verrekent met de saldo’s die in voorgaande jaren zijn opgebouwd. Voor dit deel wordt namelijk automatisch uitstel van betaling verleent. Hiervoor hoeft géén verzoek te worden ingediend bij Bureau Heffingen. Het resterende bedrag, dus het deel van de heffingen dat niet kan worden verrekent, moet uiteraard wel betaalt worden.

Voorwaarden:
* Een boer kan alleen fosfaatsaldo opbouwen als hij meer dan 2,5 grootvee-eenheid per hectare heeft;
* Verrekenen is mogelijk wanneer de boer in de voorgaande jaren onafgebroken verfijnd aangifte heeft gedaan;
* Alleen de saldo’s van voorgaande jaren kunnen verrekend worden.

Lees ook Verrekeningstermijn Minas wordt verlengd

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.