Home

Achtergrond 280 x bekeken

Tot 1 oktober nog aanvragen doen voor Brabantse Duurzame Energiefonds

Op woensdag 1 oktober 2003 sluit de eerste tenderperiode van het Duurzame Energiefonds Noord-Brabant. Het aantal aanvragen is echter beperkt en er is nog flink wat geld in de pot. Tot 1 oktober kan nog een aanvraag worden gedaan voor duurzame energieopwekking.

In mei van dit jaar kreeg het Duurzame Energiefonds (DEF) Noord-Brabant een vervolg. In drie tenderperiodes wordt in totaal 1,8 miljoen euro beschikbaar gesteld voor duurzame energieprojecten in de provincie Noord-Brabant.

Het DEF is bedoeld voor projecten die iets met duurzame energieopwekking doen, waardonder zonne-energie, energieopslagsystemen, warmtepompen, bio-energie, windenergie en waterkracht. Het moet daarbij gaan om projecten, waarvoor nog geen investeringen zijn gedaan. Energiebesparingsprojecten komen niet in aanmerking.

Energie 2050, die het DEF voor de provincie Noord-Brabant en energiebedrijf Essent beheert, heeft op dit moment dertien aanvragen binnengekregen. Er is daarom nog volop ruimte voor goede aanvragen. Aanvragen met een poststempel van 1 oktober worden nog in behandeling genomen, pro forma aanvragen niet.

Lees ook Energiefonds in Limburg en Noord-Brabant van start

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.