Home

Achtergrond

Provinciaal geld voor onderzoek glastuinbouw Zuidbroek

De provincie Groningen stelt 11.000 euro beschikbaar voor een inventarisatie van de toekomstmogelijkheden van het glastuinbouwgebied de Akkers bij Zuidbroek. Dit gebied kampt met een slechte infrastructuur en verouderde kassen.

Het gebied kampt met verouderde kassen en een slechte infrastructuur door te smalle insteekwegen. Bovendien zijn er vrijwel geen uitbreidingsmogelijkheden omdat de bedrijven ingeklemd liggen tussen Zuidbroek, de spoorlijn en het Winschoterdiep.

De NLTO wil op verzoek van leden en niet-leden de kansen en belemmeringen van de glastuinbouw in het gebied inventariseren. Het onderzoek zal resulteren in aanbevelingen voor het gebied en mogelijk tot een herstructureringsplan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.