Home

Achtergrond 291 x bekeken

Overgangsjaar voor biologische landbouw

Voor de biologische landbouw wordt 2004 een overgangsjaar. Het jaar staat vooral in het teken van de evaluatie van stimuleringsmaatregelen, die het rijk de afgelopen jaren heeft getroffen. Het komend jaar wordt de Regeling Stimulering Biologische Productiemethoden (RSBP) nog eenmaal opengesteld. Hoeveel geld daarvoor beschikbaar komt, is nog niet vastgesteld.

In totaal wordt echter aanzienlijk minder geïnvesteerd in de biologische landbouw dan in 2003: 8,8 miljoen euro in 2004 tegen 12,3 miljoen euro het jaar daarvoor. Na 2004 loopt de RSBP nog een paar jaar door. Daarnaast heeft de overheid dan elk jaar 7,5 miljoen euro beschikbaar voor het stimuleren van de biologische landbouw. Hoe dit geld wordt ingezet hangt af van de evaluatie.

Het beleid is overigens nog steeds gericht op een aandeel van 10 procent biologisch op het totale landbouwareaal in 2010. In 2004 moet dat komen te liggen tussen de 3 en 3,5 procent. Het aandeel biologisch in de consumentenbestedingen moet komend jaar liggen op 5 procent, is het streven.

Lees ook Subsidieregeling biologische landbouw jaar langer open

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.