Home

Achtergrond

Mogelijk fiscaal voordeel voor grondgebonden bedrijven in EHS

Minister Cees Veerman van landbouw wil onderzoeken of grondgebonden landbouwbedrijven, gelegen binnen de Ecologische Hoofdstructuur of de Nationale Landschappen, onder de Natuurschoonwet gebracht kunnen worden. Dat zou de bedrijven belastingvoordelen kunnen opleveren.

Het voornaamste fiscale voordeel zou zijn dat de bedrijven dan worden behandeld als landgoederen. Als zodanig zouden ze zijn vrijgesteld van het betalen van successie- en schenkingsrecht bij overdracht van het bedrijf, aldus een woordvoerder van het ministerie van landbouw.

Voordat Veerman tot deze maatregel overgaat, wil hij eerst duidelijk hebben hoeveel inkomsten de schatkist hierdoor misloopt. Ook laat hij onderzoeken hoe voorwaarden, die aan landgoederen worden gesteld, invulling kunnen krijgen. Daarbij gaat het met name om openstelling en instandhouden van het landgoed.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.