Home

Achtergrond

Meer geld voor onderzoek en ontwikkeling

Het kabinet trekt de komende vier jaren € 325 miljoen meer uit voor speur- en ontwikkelingswerk. Doel is om vooral het midden- en kleinbedrijf en starters meer te laten investeren in vernieuwing. Deze regeling is ook voor agrarische bedrijven die veel geldt steken in onderzoek en ontwikkeling, bij voorbeeld in de plantenveredeling, zeer interessant. Bedrijven die in aanmerking komen voor de WBSO krijgen steun door middel van extra belastingaftrek.

Als eerste stap wordt volgend jaar het budget van de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) met € 50 miljoen verhoogd tot een totaal van € 403 miljoen. In 2005 wordt het extra budget opgehoogd met € 75 miljoen en in de jaren 2006 en 2007 met € 100 miljoen.

De verhoging van het WBSO-budget wordt bereikt door onder meer het verhogen van de tarieven van de eerste en tweede belastingschijf en het geleidelijk verlengen van de eerste schijf. Ook werd de zelfstandigenaftrek verhoogd, de komende vier jaar met € 159 miljoen. De extra zelfstandigenaftrek voor starters wordt ook iets verhoogd. Overigens gaan ook de investeringsaftrek voor kleinschaligheid, de vrijstelling voor durfkapitaal en het budget voor de fiscale oudedagsreserve (FOR) omhoog. De willekeurige afschrijving op gebouwen in bepaalde gebieden wordt beperkt.(Bron: Agd)

Meer informatie Toelichting WBSO

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.