Home

Achtergrond 302 x bekeken

Één loket voor alle agrarische regelingen

Vanaf medio volgend jaar zal de lastendruk voor de boeren verminderen. Tenminste als de plannen van LNV voor een dienst als samenvoeging van laser, Bureau Heffingen, het LNV-loket en Dienst Basisregistratie doorgaan. De voorlopige werknaam voor deze organisatie is Dienst Regelingen.

De samenvoeging betekent een besparing op de administratieve lastendruk. Nu worden verschillende gegevens nog aan alle instanties geleverd. Dit voor de uitvoering van MINAS, productierechten, landbouwtelling, premies, mestafzetcontracten. Als dat straks allemaal gekoppeld is, hoeft alles maar één keer te worden ingevuld. Voorlopig heeft de organisatie de werknaam Dienst Regelingen.

De boer krijgt één relatieteam toegewezen waar hij met alle vragen en problemen terecht kan. Zo wordt voorkomen dat hij van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Ook zullen alle gegevens op den duur via internet kunnen worden gemeld. Hierdoor moet de kans van fouten afnemen. Daarnaast moeten reeds verstrekte gegevens automatisch worden ingevuld op nieuwe formulieren. Elk bedrijf zal één “agrarisch relatienummer” krijgen welke ook door andere instanties kan worden gebruikt.

Als deze beloftes ook werkelijkheid wordt, dan zal de lastendruk werkelijk verminderen. Maar zover is het voorlopig nog niet. ( Bron: Boerderij)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.