Home

Achtergrond 185 x bekeken

Minas-aangifte moet voor 1 september binnen zijn

Boeren en intermediairs kunnen tot uiterlijk 1 september 2003 hun aangifte voor MINAS 2002 inleveren. Dat is nog zo’n twee weken. Te laat inleveren levert een boete op. Op dit moment heeft Bureau Heffingen ongeveer 23.000 aangiftes ontvangen. Dat is slechts één derde.

Het is van belang om de aangifte voor 1 september in te leveren. Als de aangifte namelijk voor 1 september ontvangen is, dan wordt, met uitzondering van een aantal specifieke aangiften, de aangifte voor het eind van het jaar beoordeeld. En bij te laat inleveren wordt een boete opgelegd. Deze boete bedraagt € 110,= per mineraal. De totale boete kans dus € 220,= bedragen.

Boeren krijgen een ontvangstbevestiging van Bureau Heffingen, zodra de aangifte is ontvangen. Wie de aangifte heeft ingestuurd, maar binnen drie weken nog geen ontvangstbevestiging heeft gekregen, kan contact opnemen met Het LNV-Loket.

In totaal worden er 83.000 aangiftes over het jaar 2002 verwacht. Dit betekent dat 28% op dit moment binnen is. Net als in voorgaande jaren sturen veel agrariërs pas in augustus hun aangifte op. Zo was in 2002 ook pas 28% van de aangiftes binnen op 1 augustus.

Lees ook Wijzigingen en stand van zaken MINAS en MAO’s

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.