Home

Achtergrond

Erfpachters moeten Domeinen bericht doen voor 1 september

In tegenstelling tot eerdere berichten raadt NLTO raadt erfpachters aan belangstelling te tonen voor het aanbod van Domeinen om in erfpacht gegeven grond aan te kopen. Kopers kunnen dit doen tot 1 september. Na een positieve reactie zal een taxatie plaatsvinden. Hieraan zijn nog geen kosten verbonden. Haakt de erfpachter in de volgende fase van het bodemonderzoek af, dan zijn de € 1.500 aan kosten voor hem.

Tot nu toe adviseerde NLTO niet op het aanbod te reageren. Door als collectief op te treden hoopte de NLTO duidelijk te maken aan Domeinen dat de vraagprijs te hoog is en de continuïteit van toekomstgerichte bedrijven in gevaar te brengen. Domeinen liet in een gesprek met de NLTO weten dat de gevraagde prijs niet omlaag kan. Een vervolgstap is om erfpachters te adviseren belangstelling te tonen.

Pachters die aangeven belangstelling te hebben, houden daarmee nog alle opties open. De Domeinen komen dan het perceel opmeten en voeren een taxatie uit. Op basis van deze taxatie moet de erfpachter beslissen of hij tot koop wil overgaan.

Hierna zal een bodemonderzoek volgen. Als het bodemonderzoek geen bijzonderheden aan het licht brengt, zal Domeinen de erfpachter een koopaanbod doen. Ziet de erfpachter dan nog af van de koop, dan komen de kosten van het bodemonderzoek à € 1.500 voor zijn rekening. Het is van belang om zeker te weten te willen kopen en dat dit financieel ook haalbaar is.

Volgens de NLTO hebben tot nu toe 79 erfpachters zich gemeld bij Domeinen.

Lees ook Verkoopprijzen Domeingronden bekend

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.