Home

Achtergrond

Twintig procent van erfpachters heeft belangstelling voor koop

Ongeveer twintig procent van de eeuwigdurende erfpachters in de IJsselmeerpolders heeft tot nog toe al belangstelling getoond voor koop van het bedrijf. Dit meldt de dienst der Domeinen. De erfpachters hebben nog tot 1 september de tijd om hun belangstelling kenbaar te maken.

Domeinen wil geen aantallen noemen. Uitgaande van het aantal pachters dat voor koop van de gronden in aanmerking kan komen, moet deze twintig procent staan voor zo’n vijftig tot zestig pachters. NLTO-bestuurders Willy Schutte en Jaap Haanstra zijn verrast door dit naar hun mening grote aantal. ”Dit had ik niet verwacht,” zegt Schutte. ”Maar misschien heeft Domeinen er ook wel belang bij om de zaken wat rooskleuriger voor te spiegelen.”

De NLTO heeft de eeuwigdurende pachters aangeraden om niet in te gaan op het koopaanbod. Ondernemers worden er volgens deze boerenorganisatie niet beter van. Aan de eeuwigdurende erfpacht valt niet te tornen en koop levert in de praktijk alleen maar hogere lasten op. Toch zullen LTO en NLTO binnenkort wel een bespreking hebben met Domeinen over het koopaanbod. De uitkomst van dit gesprek zal voor veel pachters doorslaggevend zijn om al dan niet op het aanbod in te gaan, verwacht Schutte. (Bron: Agd)

Lees ook NLTO: erfpachters wachten met reactie op Domeinen

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.