Home

Achtergrond

Staatssecretaris Wijn verwacht geen vervroegd einde Farbo-regeling voor 2003

Vorig jaar werd de laatste maanden van het jaar de Farbo-regeling buiten werking gesteld. Aanvragen die na 13 november waren ingediend werden niet gehonoreerd. In antwoord op kamervragen antwoordde de staatssecretaris dat hij voor dit jaar geen overschrijding van het budget verwacht. Maar dat is alleen naar aanleiding van de tot nu toe ingediende aanvragen. Dat kan altijd nog veranderen. Het is daarom verstandig een aanvraag hiervoor tijdig in te dienen.

De Farbo-regeling is een regeling om fiscaal gunstig te investeren in bedrijfsmiddelen die het risico van gezondheidsproblemen verkleinen. Tot en met mei 2003 is er voor een bedrag van ruim € 28 miljoen aanvragen ingediend. Dat is slechts één miljoen euro minder dan in het vorige jaar. Toen werd er € 27 miljoen aan investeringen aangevraagd. Echter is het beschikbare budget voor dit jaar wel groter.

Achteraf bleek vorig jaar de budgetoverschrijding nog me te vallen, omdat veel aanvragen niet in aanmerking kwamen voor de regeling. Maar in de periode van 15 november 2002 tot eind van het jaar volgde toch nog voor € 37 miljoen aan aanvragen.

Lees ook Fiscaal aantrekkelijk investeren in verbetering arbeidsomstandigheden

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.