Home

Achtergrond

Maatregelen opgeschort tegen illegale tuinderswoning

Maatregelen tegen illegale bewoners van agrarische bedrijfswoningen in 's-Gravenzande worden opgeschort. Het gaat dan om bedrijfswoningen waarvan het bijbehorende bedrijf verkocht is. De gemeente wil wachten op gezamelijk Westlands beleid. De aangekondigde dwangsommen blijven vooralsnog uit.

Het college van B en W van 's-Gravenzande ging akkoord met een dergelijk voorstel van de gemeenteraad. In het Westland wordt door de verschillende gemeenten verschillend opgetreden tegen bewoners van tuinderswoningen, waarvan het bijbehorende bedrijf is verkocht en waarbij de tuinders in de woning blijven wonen. De woning is dan feitelijk geen bedrijfswoning meer. 's-Gravenzande is hierin het strengst door de bewoners een dwangsom op te leggen als ze niet vòòr 1 oktober hun woning hebben verlaten.

De gemeenteraad is echter van mening dat eerst een gezamenlijk Westlands beleid moet worden afgewacht, voordat tot uitvoering van de dwangmaatregel wordt overgegaan. Overigens geldt dit alleen voor de huidige bewoners en niet voor mensen, die ná de verkoop van een tuindersbedrijf een agrarische woning hebben betrokken. De Westlandse gemeenten, Naaldwijk, Monster, Wateringen en de Lier, hebben woensdag 9 juli over dit onderwerp overleg. (Bron: Haagsche Courant)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.