Home

Achtergrond

Grondgebonden varkensrechten eind 2003 verhandelbaar

De grondgebonden varkensrechten worden eind dit jaar waarschijnlijk vrij verhandelbaar. Hiervoor ligt er ligt nu een voorstel tot wetswijziging bij de Tweede Kamer. De eis dat er voldoende grond op het bedrijf aanwezig moet zijn om de rechten te mogen benutten blijft echter overeind.

Op dit moment ligt er een voorstel voor een wetswijziging bij de Tweede Kamer waardoor grondgebonden varkensrechten verhandelbaar worden. Binnen de huidige regels kunnen de grondgebonden varkensrechten niet overgaan naar een ander bedrijf.

Daarnaast mogen ze alleen worden benut als voldoende grond op het bedrijf aanwezig is. Als de wetswijziging door de Tweede Kamer (en daarna door de Eerste Kamer) wordt aangenomen, is het dus wel mogelijk om grondgebonden varkensrechten te verhandelen. De voorwaarde blijft dat er voldoende grond bij het bedrijf aanwezig moet zijn om deze rechten te benutten. De verwachting is dat deze wijziging eind 2003 ingaat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.