Home

Achtergrond

Vraag subsidie aan voor arbo-innovaties

Werken in de agrarische sector is lichamelijk zwaar, dat blijkt uit de verzuimcijfers. Kisten met groente of zakken met kunstmest tillen, lange tijd sorteren aan de lopende band of in een verkeerde houding op de trekker zitten. Deze voorbeelden geven aan dat het werk dus lichter moet worden. Verbetering van de arbeidsomstandigheden kost wel geld. Één van de subsidieregelingen die de overheid hiervoor heeft is het programma “Preventie en arbeidsuitval”

In 2003 kunnen opnieuw subsidie-aanvragen ingediend worden in het kader van het programma “Preventie van Arbeidsuitval”. Dit is een technologiesubsidieprogramma dat Senter uitvoert. De projecten die in aanmerking komen voor subsidie moeten zich richten op het verminderen van risico’s tijdens het werk. Deze worden veroorzaakt door overbelasting van het lichaam door repeterende bewegingen, geluid, stof of oplosmiddelen.

Het gaat hier om de ontwikkeling van nieuwe materiële werkaanpassingen. Het subsidiepercentage bedraagt maximaal 50% van de ontwikkelingskosten. In 2003 kunt u projectvoorstellen indienen van 18 augustus tot en met 29 september.

Daarnaast is er nog een aardige prijsvraag, waarmee u een leuke cheque kunt winnen. Dat isde arbo-innovatieprijs in aanmerking komen. De prijsvraag volgt uit het samenwerkingsconvenant Agro & arbo werkt beter, dat medio 2002 is afgesloten tussen LTO-Nederland, CUMELA Nederland, VHG, AVIH, NVBE, FNV Bondgenoten, CNV BedrijvenBond en de ministeries van LNV en SZW.
(Bert Plat / Agrocount)

Meer informatie Toelichting en aanvraagformulieren op de site van Senter

Meer informatie Uitleg Arbo-innovatieprijsvraag

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.