Home

Achtergrond

Splitsing van een investering om te voldoen aan rendementeis niet toegestaan

De toekenning van een energieverklaring voor de Energie-investeringsaftrek wordt door Senter geweigerd, omdat de warmtekracht-installatie niet aan de rendementseis voldoet (code 231002, Energielijst 1998). Naast een aantal inhoudelijke argumenten die het college van tafel veegt, voert belanghebbende pas in beroep aan dat de investering in twee gedeelten moet wordt gesplitst, waarvan een deel wel aan de rendementseis voldoet. Het College is echter een andere mening toegedaan.

Senter, die de uitvoering voor de Energie-investeringsaftrek uitvoert, splitst in daarvoor in aanmerking komen gevallen een investering in gedeelten, indien het geheel niet maar een deel wel aan de rendementseis voldoet. Dat is in dit geval niet gebeurd, omdat de door belanghebbende verstrekte gegevens daarvoor geen aanleiding gaven. Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven is het daarmee eens. De belanghebbende heeft zijn argument niet in de bezwaarprocedure, maar pas in het beroep aangevoerd, zodat Senter hiermee geen rekening kon houden. Het beroep is ongegrond.

Had de ondernemer vanaf het begin de investering in tweeën gedeeld, dan had hij eventueel nog in aanmerking kunnen komen voor de investeringsaftrek.

Meer informatie Uitspraak College van Beroep voor het bedrijfsleven

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.