Home

Achtergrond

Onbedoelde aanvraag voor hectaresteun is fout aanvrager

Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven concludeerde dat fouten in de aanvraag van subsidie voor rekening van de aanvrager komen. Vergissingen in aanvragen kunnen slechts in bepaalde gevallen worden rechtgezet. In dit geval oordeelde de rechter dat de fout niet werd teruggedraaid. De boer liep daardoor € 4.200,= mis.

De ondernemer heeft op 3 mei 2001 een aanvraag oppervlakten, opgave 2001, ingediend ter verkrijging van een bijdrage als bedoeld in de regeling EU-steunverlening akkerbouwgewassen. In de aanvraag heeft ondernemer onder meer het met zomergerst beteelde perceel met volgnummer 7 opgegeven; als bijdragecode voor dit perceel vermeldt de aanvraag 999 ( geen bijdrage).

Op 5 december 2001 heeft appellante een bezwaarschrift ingediend tegen de subsidieverstrekking. Zij heeft daarin verklaart dat voor perceel 7 per vergissing de bijdragecode 999 is ingevuld. Appellante had bijdragecode 840 ( akkerbouwsteun) willen invullen. Appellante hoopt alsnog ook voor perceel 7 voor akkerbouwsubsidie in aanmerking te komen.

Een wijziging na 31 mei, de uiterste datum voor aanvraag, kan alleen worden doorgevoerd als er sprake is van een duidleijke fout. Dat was er volgens het College van Beroep voor het Bedrijfsleven niet. De ondernemer kreeg dus geen gelijk en liep € 4.200,= aan subsidie mis.

Meer informatie Uitspraak van het College

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.