Home

Achtergrond

Kortdurende CAO voor glastuinbouw

In navolging van de CAO open teelten, heeft nu ook de glastuinbouw een nieuwe CAO. De ruim 20.000 werknemers in de kassen krijgen een CAO voor een halfjaar. Voor de kortdurende CAO is dinsdag een principeakkoord bereikt, aldus de werkgeversorganisatie LTO-Nederland.

Het personeel in de glastuinbouw krijgt per 1 november 1,25 procent meer loon. Over andere onderwerpen zullen de vakbonden en werkgevers in de sector spreken bij de volgende CAO, die 1 januari moet ingaan. In de tussentijd vindt onderzoek plaats naar diverse beloningsonderwerpen in de sector.

Over het belangrijkste punt, de beloning van inleenkrachten, hebben vakbonden en werkgevers overeenstemming weten te bereiken. ”De beloning van inleenkrachten is op een gelijk niveau komen te liggen als die van uitzendkrachten. Daarmee komen werkgevers tegemoet aan de eisen die we gesteld hebben”, aldus Anne Jan de Graaf, onderhandelaar namens FNV-Bondgenoten.

De eerder afgesloten CAO open teelten duurt ruim één jaar en voorziet in een loonstijging van 2,5%.

Meer informatie Meer over de CAO's voor de agrarische sector

Lees ook 2,5 % meer loon in CAO open teelten

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.