Home

Achtergrond 156 x bekeken

Regeling afzetbevordering Europese landbouwproducten opengesteld

In 2003 wordt van 15 mei 2003 tot en met 31 juli 2003 een aanvraagperiode opengesteld voor voorlichtings- en afzetbevorderingsacties voor de binnenmarkt. De openstelling geldt voor de thema’s en producten. Indien een programma wordt ontwikkeld rond een thema, mag dit niet specifiek zijn gericht op een product, maar moet het gaan om de generieke kenmerken van het thema zelf.

Van 15 mei 2003 tot 31 juli 2003 kunnen opnieuw aanvragen worden ingediend voor voorlichtings- en afzetbevorderingsacties voor Europese landbouwproducten op de binnenmarkt. Eerder dit jaar was de regeling al opengesteld tot eind januari. Er zijn in totaal zes aanvragen ingediend.

De regeling is bestemd voor het promoten van landbouwproducten in EU-landen, met name gericht op de kwaliteit en voedselveiligheid. De sectoren vezelvlas en olijfolie en tafelolijven zijn uitgezonderd omdat hiervoor een aparte openstelling loopt tot en met 31 mei 2003. Nieuw in de verordening is dat als in het voorlichtingsmateriaal verwezen wordt naar gezondheidseffecten, dit gebaseerd moet zijn op algemeen erkende wetenschappelijke gegevens. Aanvragen kunnen worden ingediend door beroepsorganisaties en organisaties die representatief zijn voor een sector, bijvoorbeeld producenten- en telersorganisaties en voorlichtingsbureaus.

Meer informatie Toelichting op de regeling met aanvraagformulieren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.