Home

Achtergrond

Ontwerp Legkippenbesluit 2003 voorziet in verrijkte kooien

Staatssecretaris Odink van Landbouw brengt een nieuw Legkippenbesluit 2003 in procedure. Het nieuwe legkippenbesluit komt in grote lijnen overeen met het Legkippenbesluit 2001, maar voorziet conform de Europese richtlijn tevens tot de mogelijkheid van het huisvesten van legkippen in verrijkte kooien.

Met het in procedure brengen van het legkippenbesluit lijkt er een einde te komen aan de tijdelijke regels die in het leven zijn geroepen omdat het oude legkippenbesluit is ingetrokken.

Nadat de Raad van State een advies heeft gegeven zal het ontwerp Legkippenbesluit 2003 zo spoedig mogelijk aan de Tweede Kamer worden voorgelegd. Dan zal de exacte inhoud hiervan ook duidelijk zijn. Spoed is echter wel geboden, want Nederland is door de EU al meerdere malen op de vingers getikt, omdat de Europese richtlijn niet is omgezet in nationale wetgeving.

Meer informatie Regels tot de inwerkingtreding van het Legkippenbesluit

Meer informatie Europese richtlijn en eisen verrijkte kooi

Meer informatie Legkippenbesluit 2001 (oud)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.