Home

Achtergrond 1705 x bekeken

Mestscheiding ook onder laag BTW-tarief

Diensten die door agrarische loonbedrijven aan andere boeren worden geleverd vallen onder het lage BTW-tarief. Ook het ophalen of afnemen van overtollige mest. Door het besluit van de staatssecretaris van Financiën valt nu ook het scheiden van dierlijke mest onder dit lage tarief.

In dit besluit wordt goedgekeurd dat ook het bewerken en scheiden van dierlijke mest onder het lage BTW-tarief valt. Het gaat hierbij om het scheiden van mest in een vloeibare en een droge substantie.

Aangezien het scheiden van dierlijke mest - evenals het bewerken van deze mest door mestverwerkende instellingen - ten doel heeft om de mest (alsnog) een aanwending te geven binnen de landbouwsector, bestaat er geen bezwaar tegen om deze dienst onder het verlaagde tarief te rangschikken.

Hierbij is het niet relevant of deze dienst wordt verricht door een agrarisch loonbedrijf of door andere ondernemers en of de eigendom van de mest overgaat van de veehouder naar de ondernemer die de mest scheidt of niet.

Meer informatie Besluit van de staatssecretaris

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.