Home

Achtergrond

Meer geld voor grondaankopen

Het ministerie van landbouw krijgt er in de komende vier jaren meer geld bij, maar moet ook inleveren. Dit blijkt uit het financieel kader dat gisteren is gepubliceerd als bijlage bij het nieuwe regeerakkoord. Met name voor agrarisch natuurbeheer en grondaankopen komt er meer geld beschikbaar.

Voor de agrarisch natuurbeheer, reconstructie en aankoop van gronden krijgt het ministerie van LNV er volgend jaar 100 miljoen euro bij. In de daarop volgende drie jaren wordt dit bedrag telkens met 50 miljoen euro verhoogd, tot een bedrag van 250 miljoen euro in 2007. Hiermee moet een eind komen aan de problemen die er zijn ontstaan doordat het ministerie geen grondaankopen meer doet. Ook veel in gang gezette projecten die nu geen subsidie krijgen vanwege de geldstop krijgen daarmee mogelijkheden.

Tegenover deze intensiveringen staan bezuinigingen gepland voor landbouw. In 2004 moet het ministerie 20 miljoen euro besparen op de uitgaven (behalve op de Ecologische Hoofdstructuur), in 2005, 2006 en 2007 moet telkens 40 miljoen worden bezuinigd. (Bron: Agd)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.