Home

Achtergrond

Locaties in beeld voor Overijsselse windmolens

Vier gebieden in Noordoost-Overijssel zijn aangewezen als geschikte locatie om grootschalig windenergie te winnen. Het gaat om het gebied ten zuiden van Dedemsvaart en het Dalfserveld, Tolhuislanden (een gebied ten noorden van bedrijventerrein Hessenpoort bij de A28), een gebied ten zuiden van Staphorst (ten oosten van de A28) en een gebied ten noorden van Ruitenveen (Nieuwleusen).

De locaties zijn het resultaat van onderzoek dat de stuurgroep Windenergie Noordoost-Overijssel de afgelopen maanden heeft uitgevoerd. In die stuurgroep zitten de provincie Overijssel en de gemeenten Zwolle, Dalfsen, Staphorst, Ommen en Hardenberg.

De stuurgroep presenteert de op 20 en 21 mei de resultaten van het onderzoek Op basis van het onderzoeksrapport en de reacties stelt de stuurgroep een beleidsvisie op voor de vijf gemeenten en de provincie. Daarna starten de officiële procedures, zoals de noodzakelijke herziening van het streekplan en aanpassing van gemeentelijke bestemmingsplannen.

Meer informatie Onderzoekrapport "Windenergie in Noordoost-Overijssel"

Locatie en tijdstip informatieavonden

Dinsdag 20 mei om 19.45 uur in restaurant Het Roode Hert in Dalfsen.

Woensdag 21 mei om 19.45 uur in restaurant De Hongerige Wolf in Stegeren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.