Home

Achtergrond

Lijfrentepremie na bedrijfsstaking niet in aftrek

Een belanghebbende bracht zijn eenmanszaak in, in een besloten vennootschap (BV). Daarmee staakte hij feitelijk zijn eenmanszaak. In verband hiermee bedong hij een lijfrente.

De premies voor die lijfrente betaalde hij in het eerste half jaar van 1998. Belanghebbende wilde deze premies in 1997 in aftrek brengen. De Hoge Raad komt - net als A-G Groeneveld, doch anders dan Hof Den Haag - tot de slotsom dat lijfrentepremies betaald in verband met de staking van een onderneming niet in het jaar voorafgaand aan die staking op het inkomen in mindering kunnen worden gebracht, ook niet indien zij in de eerste helft van het stakingsjaar zijn betaald.

Meer informatie Uitspraak van de Hoge Raad

Lees ook Rekenprogramma lijfrenteaftrek op site Belastingdienst

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.