Home

Achtergrond

Kampen zet ontwikkeling tuinbouwgebied in Koekoekspolder door

Bij IJsselmuiden (gemeente Kampen) komt een glastuinbouwgebied met een totale oppervlakte van 250 hectare. Kampen gaat het gebied in de Koekoekspolder met de Grontmij en de Gewestelijke Land- en Tuinbouworganisatie (GLTO) ontwikkelen. Dat meldde de gemeente Kampen donderdag.

De drie partijen nemen elk voor 1,3 miljoen euro deel in een ontwikkelingsmaatschappij. De gemeente Kampen steekt bovendien 10 miljoen euro in de aanleg van nieuwe infrastructuur. Dit bedrag is eerder door het Rijk beschikbaar gesteld, onder de voorwaarde dat de gemeente zich zou inzetten om glastuinders uit het westen van het land naar de Koekoekspolder te krijgen.

Ongeveer 70 hectare in de polder is al glastuinbouwgebied. Om te voorkomen dat de polder in de toekomst bij hoogwater volloopt, legt het Waterschap Groot Salland extra dijken aan.

Meer informatie Prijzen, oppervlakten en meer over de Koekoekspolder

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.