Home

Achtergrond

Extra geld grondaankoop Noord-Holland

Het nieuwe college van Gedeputeerde Staten van Noord Holland wil extra geld uittrekken voor de aankoop van grond voor natuur. Dit omdat het ministerie van landbouw gestopt is met het aankopen van gronden.

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland willen 25 miljoen euro besteden aan de voorfinanciering van grondaankopen. Dat is 12,5 miljoen euro meer dan het vorige college al had uitgetrokken voor de aankoop van grond voor natuurgebieden.

Gedeputeerde Staten geven het rijk tot 2004 uitstel van betaling voor de 2,8 miljoen euro. Dit geld heeft de provincie voorgeschoten bij de realisatie en uitbreiding van het recreatiegebied Geestmerambacht (omgeving van Alkmaar).

Het Noordhollandse bestuur is bezorgd over de koers van landbouwminister Cees Veerman om de nadruk te leggen op agrarisch en particulier natuurbeheer in plaats van bij de aankoop van gronden. GS vragen zich af of de doelen voor de ecologische hoofdstructuur (EHS) nog wel overeind blijven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.