Home

Achtergrond

Zoogkoeienpremie aanvragen in juni

De aanvraagperiode voor zoogkoeienpremie is opengesteld van 2 tot en met 30 juni 2003. In dezelfde periode is de overdrachtsregeling voor premierechten zoogkoeien opengesteld.

Voor de aanvrager betekent dit dat hij direct voor die premierechten die hij heeft aangekocht, premie moet aanvragen. Verder moet dit premiejaar en zoogkoe in de periode 1 oktober 2001 tot en met 30 september 2003 minstens één keer hebben gekalfd om voor premie in aanmerking te komen.

Kalveren moeten vier maanden de mogelijkheid hebben om bij de moederkoe te zogen, als de aanvrager voor deze koeien premie aanvraagt. Deze verplichting blijft ook gelden als de aanhoudperiode al is afgelopen. Dus als het kalf drie maanden is en de aanhoudperiode is afgelopen, dan moet het kalf nog één maand bij de moederkoe lopen om de koe voor premie in aanmerking te komen.

Vanaf het premiejaar 2002 is de afkalfperiode definitief verruimd naar twee jaar. In het premiejaar 2002 was deze periode van 1 januari 2001 tot en met 31 december 2002. In het premiejaar 2003 valt deze afkalfperiode eerder, omdat de aanvraagperiode is vervroegd naar juni.

Degene die over premierechten beschikt, krijgt dit jaar ook een aanvraagpakket van Laser toegestuurd. Deze pakketten worden in de maand mei verstuurd. Zoogkoeienhouders die eind mei nog geen pakket hebben ontvangen kunnen contact opnemen met het LNV-Loket.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.