Home

Achtergrond

Veerman verlengt medewerking met verenigingen agrarisch natuurbeheer

In een brief aan Natuurlijk Platteland Nederland (voorheen In Natura) zegt minister Veerman van LNV om hun activiteiten de komende jaren te blijven steunen. De minister wil daartoe de ruim drie jaar werkende regeling verlengen van vier naar zes jaar.

Door de toezegging kunnen de verengingen de komende jaren doorgaan met beheer van weidevogels en slootkanten. De vergoedingen blijven gehandhaafd op het oorspronkelijke niveau van circa 16 euro per hectare per jaar.

De natuurverenigingen willen meewerken aan aanpassing van de collectieve pakketten aan de Europese regels. De huidige Regeling Organisatiekosten Samenwerkingsverbanden (ROS), die in 2000 van start ging, strookt wel met de EU-verordening, maar de daaraan gekoppelde beheersregelingen niet. Brussel staat niet toe dat financiële beloningen voor extra activiteiten in de sfeer van natuur en landschap via een tussenpersoon bij de betrokken boeren terechtkomen. Daarom moeten de pakketten voor beheer, waar honderden boeren al drie of vier jaar bezig zijn, voor 1 september 2003 worden aangepast. Natuurlijk Platteland Nederland en LNV gaan hiermee op korte termijn aan de slag.

Meer informatie Site van Natuurlijk Platteland Nederland

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.