Home

Achtergrond 233 x bekeken

Subsidie voor één CO2-project glastuinbouw

De 35 miljoen euro voor CO2-reductieprojecten is verdeeld over 50 projecten. Van de zes energiebesparingsprojecten in de tuinbouw krijgt slechts één project subsidie. Het betreft een biomassaproject voor een vergistingsinstallatie in het glastuinbouwgebied Berlikum. De subsidie van het ministerie van economische zaken hiervoor bedraagt 162.000 euro.

In totaal zijn 176 projectvoorstellen ingediend. De 50 gehonoreerde projecten leveren in totaal 1,25 megaton minder CO2-uitstoot per jaar op. Van deze projecten hebben 22 stuks betrekking op wind. De grootste reductie wordt echter gehaald door projecten binnen de thema’s afval en biomassa. Het hoogste subsidiebedrag, vijf miljoen euro, gaat naar het bedrijf ATEP Productie, dat biodiesel uit koolzaad maakt.

De zesde tender van het Besluit Subsidie CO2-reductieplan opent naar verwachting in de zomer van 2003.

Meer informatie Site van CO2-reductieplan

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.