Home

Achtergrond

Regeling voorlichtings- en afzetbevorderingsacties open

Het ministerie van LNV opent de Regeling voorlichtings- en afzetbevorderingsacties voor landbouwproducten op de binnenmarkt. Tot en met 31 mei 2003 kunnen aanvragen worden ingediend voor de sectoren vezelvlas en olijfolie en tafelolijven.

De regeling voorziet in een subsidie van ten hoogste 50 procent van de gemaakte kosten. De aanvragende instantie moet voor ten minste 30 procent van de gemaakte kosten voor eigen rekening nemen; 20 procent moet afkomstig zijn uit een bijdrage van de nationale overheid of uit parafiscale heffingen die voor de uitvoering van het programma worden opgelegd.

Met de maatregelen wil het ministerie acties stimuleren, zoals promotie- en voorlichtingscampagnes, om daarmee de afzet van de producten op de EU-markt te bevorderen. Nieuw is dat als in de te verspreiden boodschap verwezen wordt naar effect op de gezondheid, dit moet zijn gebaseerd op algemeen erkend onderzoek.

Aanvragers dienen beroeps- of sectorale organisaties te zijn. Ze moeten representatief zijn voor de betrokken sectoren. Bijvoorbeeld voorlichtingsbureaus of organisaties die namens een aantal producenten of telers optreden.

Meer informatie Site van LNV-loket

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.