Home

Achtergrond

Pachtersvoordeel niet buiten heffing, ondanks art. 70-beschikking

De Hoge Raad besliste onlangs dat het pachtersvoordeel van een ondernemer niet buiten de heffing voor de inkomstenbelasting kan blijven, ook niet als er sprake is van een artikel-70-beschikking.

Het geschil draaide om de vraag of een pachtersvoordeel buiten de heffing kan blijven op grond van de in artikel 70 Wet IB 1964 neergelegde overgangsregeling. Deze bepaling is overigens ook onder regime van de Wet IB 2001 nog van belang.

Naast de uitspraak dat het pachtersvoordeel niet buiten de heffing kan blijven, is het van belang dat de Hoge Raad overweegt dat in dit geval de waarde van de grond bij een agrarische bestemming gedurende de bezitsperiode wel onder de landbouwvrijstelling valt. (Sylvester Schenk)

Meer informatie Uitspraak Hoge Raad

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.