Home

Achtergrond

Inkomensverlies door Gemeenschappelijk Landbouwbeleid

De hervorming van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB)zal de Nederlandse melkveehouderij een inkomensverlies van 27,6% opleveren. Het inkomen in de sector akkerbouw, vollegrondsgroenten en bloembollen daalt met ongeveer 4,8%.

Dat blijkt uit een onderzoek van het LEI naar de mogelijke gevolgen van de voorstellen van de Europese Commissie voor het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid in januari 2003 voor de Nederlandse landbouw.

Minister Veerman schrijft echter in een brief aan de kamer dat hij verwacht dat de gevolgen minder groot zullen zijn. Omdat de voorstellen geleidelijk worden ingevoerd hebben bedrijven de mogelijkheid om zich aan de omstandigheden aan te passen.

Meer informatie Begeleidende brief rapport LEI

Meer informatie LEI-rapport

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.