Home

Achtergrond

Hightech-starter is bron van vernieuwing

Zogenoemde hightech-starters behalen geen spectaculair hogere omzetten en werkgelegenheid dan gewone startende ondernemers. Wel zorgen ze voor dynamiek en technologische ontwikkeling in sectoren. Ze houden zich bezig met radicale innovatie en staan daarmee aan de basis van sectorbrede veranderingen. Dat blijkt uit onderzoek van EIM.

Jaarlijks zijn er circa 2500 highttech-starters. Dat is maar een beperkt deel van het totaal aantal starters. Het belang van hen zit in het creëren van nieuwe baanbrekende producten met een hoge toegevoegde waarde. Daarnaast zijn ze als leverancier van kennis belangrijk voor de concurrentiepositie van grote, zittende marktpartijen.

Het verschil tussen ‘normale’ en hightech-starters zit met name in het gebruik van moderne technieken of de ontwikkeling daarvan. Ook op het gebied van persoonlijke kenmerken zijn er verschillen zichtbaar. Higtech-starters hebben vaak een sterke drang los te komen van de werkgever en vaak zijn ze ontevreden over de waardering die ze van de werkgever krijgen. Daarnaast hebben ze minder vaak familieverplichtingen en komen ze vaker uit een gezin met ondernemende ouders.

Meer informatie Strategische verkenning

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.