Home

Achtergrond

Elk jaar opnieuw aantal uren bewijzen voor zelfstandigenaftrek

Ondernemers moeten het aantal uren dat zij feitelijk besteden aan hun onderneming ieder jaar opnieuw bewijzen. Ze mogen er niet vanuit gaan dat een eenmaal geaccepteerde bewijsmethode voldoende is voor de volgende jaren. Het gerechtshof te Amsterdam oordeelde onlangs dat een bloembollenkweker, die naast zijn dienstbetrekking een onderneming dreef, niet meer kon volstaan met notities in een agenda. Een methode die eerdere jaren wel was geaccepteerd.

Nu speelde in dit geval een rol dat de eisen voor de zelfstandigenaftrek zijn aangescherpt. Er moet nu meer dan 50% van de totale arbeidstijd in de onderneming worden gestopt, terwijl dit voorheen 875 uur was. In dit geval besloeg de dienstbetrekking ruim 1.500 uur. (Moniek de Oude)

Meer informatie Uitspraak Hof Amsterdam

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.