Home

Achtergrond

Aquapol niet eerder dan 1 januari 2004

Aquapol, de oogstschadeverzekering voor extreme neerslag door regen, is voor het teeltseizoen 2003 niet meer mogelijk. Volgens minister Veerman van LNV is meer tijd nodig dan voorzien om goedkeuring te krijgen van Brussel. LTO Nederland en het ministerie hopen dat de oogstschadeverzekering op 1 januari 2004 in kan gaan.

De EU moet kijken naar het voorkomen van verstoringen op de verzekeringsmarkt. Om ook buitenlandse verzekeringsmaatschappijen in staat te stellen een verzekering aan te bieden, is meer tijd nodig.

Volgens Aike Maarsingh, bestuurslid van Aqualpol, is de Europese aanbesteding onzinnig. Hij kan zich niet voorstellen dat een verzekeraar er brood in ziet. LTO heeft voor een onderlinge waarborgmaatschappij zonder winstoogmerk gekozen. De premies zijn daardoor laag en is er geen verzekeraar die tegen die prijs een oogstschade verzekering kan aanbieden, aldus Maarsingh.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.