Home

Achtergrond

Vrijstellingsregeling voor gewasbeschermingsmiddelen

Om knelpunten in de gewasbescherming op te lossen is een vrijstellingsregeling in het leven geroepen. Dit is de uitkomst van overleg tussen de ministeries van LNV en VROM, LTO, de stichting natuur en milieu en VEWIN.

De vrijstelling geldt voor een aantal toepassingen die voor 26 juli 1993 op de markt waren. Het gaat om zowel het opnieuw toelaten van middelen als om uitbreidingen van nog toegelaten middelen. De vrijstelling geldt tot en met 31 december 2003. Vrijstelling gebeurt op basis van artikel 16AA van de Bestrijdingsmiddelenwet. De verwachting is dat er nog een aantal vrijstellingen bijkomen. Bij de vrijstelling horen nieuwe voorschriften, bestaande uit een gebruiksvoorschrift en een gebruiksaanwijzing.

Meer informatie Vrijstellingsregeling per teelt

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.