Home

Achtergrond

Ruimte-voor-ruimte in Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland krijgt een ruimte-voor-ruimte-regeling voor afbraak van agrarische en niet-agrarische bedrijfsgebouwen. Per 1.000 vierkante meter gesloopte bebouwing mag een woning worden opgericht. De kavels komen bij voorkeur op locaties bij bestaande bebouwing, maar onder bepaalde voorwaarden mag op de plaats van het bedrijf worden gebouwd. Er is dan maximaal plaats voor drie woningen.

Voor de sloop van kassen buiten de duurzame concentratiegebieden geldt een afwijkende regeling. Daar wordt op basis van de waarde van het bedrijf berekend hoeveel compensatiewoningen mogen worden opgericht. Een ondernemer moet dan minimaal 1.500 vierkante meter glas slopen.

Met de regeling wil de provincie voorkomen dat het landelijk gebied verloederd door leegkomende gebouwen. Bovendien kunnen glastuinders dankzij ruimte-voor-ruimte zelf middelen genereren om het bedrijf naar een andere locatie te verplaatsen.

Het ontwerp van de regeling ligt van 3 tot en met 31 maart 2003 ter visie in de bibliotheek van het provinciehuis, evenals op onderstaande link. Als alles volgens planning verloopt, treedt de regeling dit najaar in werking.

Meer informatie Tekst conceptregeling

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.