Home

Achtergrond

Pachtersvoordeel belast bij overgehevelde boerderij naar privé

Een voormalige pachter, die de woning als onderdeel van de onderneming na aankoop direct tot zijn privé-vermogen had gerekend, moet over het pachtersvoordeel alsnog belasting betalen. Dat oordeelde het Hof Amsterdam in een zaak met een fruitteler die in 1997 de door hem gepachte gronden en opstallen had gekocht.

Volgens het Hof behoort het pachtrecht tot het ondernemersvermogen van de belastingplichtige, wat ook van toepassing is op het gedeelte van de opstallen die worden gebruikt voor bewoning. Uit een arrest uit 1997 blijkt volgens het Hof niet dat het pachtrecht in onderhavige gevallen tot het privé-vermogen behoort voor zover het betrekking heeft op het woongedeelte van de boerderij.

Meer informatie Uitspraak Hof Amsterdam

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.