Home

Achtergrond

Nog weinig ruimte voor ruimte-kavels in Brabant

In het kader van ruimte voor ruimte in de provincie Noord-Brabant zijn tot nu toe zijn slechts een beperkt aantal locaties in ontwikkeling. Dat staat in het voortgangsrapport ruimte voor ruimte dat eind maart aan Provinciale Staten is aangeboden.

Op 1 december 2002 waren er 64 potentiële locaties, zes minder dan drie maanden terug. In totaal zijn er nu 19 locaties in ontwikkeling genomen met samen 318 kavels. Het totaal aantal potentiële kavels bedraagt 1.844 stuks. De eerste negen kavels (in de gemeente Geertruidenberg) zijn inmiddels aangeboden voor inschrijving.

De Ontwikkelingsmaatschappij Ruimte voor Ruimte (ORR) heeft haar prognose over het aantal te verkopen kavels in 2003 naar beneden bijgesteld. Het overleg met de gemeenten en de planologische procedures blijken namelijk meer tijd in beslag te nemen dan aanvankelijk aangenomen. Ook moeten meer gronden van particulieren worden verworven dan was voorzien, wat leidt tot vertraging. De verwachting is dat de 153 kavels in 2003 in de tweede helft van dit jaar verkocht zullen worden.

Per 31 december is voor 910.000 vierkante meter uit de eerste tranche uitbetaald. In totaal is voor ruim 1,2 miljoen vierkante meter aangevraagd. Uit de tweede tranche is op die datum bijna 37.000 vierkante meter van de 1,5 miljoen vierkante meter betaald.

Meer informatie Voortgangsrapport ruimte voor ruimte

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.