Home

Achtergrond

Nieuwe kansen voor Kaderregeling Kennis en Advies

Minister Veerman van LNV overweegt de Kaderregeling Kennis en Advies dit jaar weer open te stellen. Daarmee wil hij extra subsidie geven aan startende boeren en tuinders.

Veerman maakte dit bekend bij de verkiezing van ee Agrarische Ondernemer 2003. Wanneer de regeling weer open gaat en hoeveel geld dan beschikbaar is, zei Veerman niet. Aanleiding voor heropenen van de regeling is volgens Veerman de grote belangstelling. Ook past het in de rol die de overheid moet spelen: faciliteren en stimuleren van ondernemers.

De huidige regeling werd in december 2002 opengesteld en duurt tot 28 maart 2003. De regeling was echter snel overtekend. In januari van dit jaar verhoogde het ministerie de potjes voor startende ondernemers en akkerbouwers van 450.000 naar 700.000 euro. Ook dat bleek onvoldoende.

Starters kunnen nu maximaal 1.900 euro subsidie krijgen voor het maken van een bedrijfsplan. Begin dit jaar hadden zich ruim 1.400 starters gemeld. Er konden echter maar 370 aanvragers worden geholpen.

Meer informatie Kaderregeling Kennis en Advies

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.