Home

Achtergrond 241 x bekeken

EIB verwacht geen grondschaarste

In de nabije toekomst ontstaat geen gebrek aan grond om te bouwen. Dit blijkt uit het rapport ‘Ruimtelijk beleid en bouwproductie’ van het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid (EIB).

De onderzoekers concluderen dat alleen een gebrek aan grond ontstaat als de woningbouwproductie naar 90.000 tot 100.000 woningen per jaar groeit. Dit aantal wordt door de overheid als noodzakelijk gevonden. Vorig jaar zijn echter maar 70.000 nieuwbouwwoningen opgeleverd.

In 2003 daalt de productie naar verwachting met één procent. Niet alleen door de laagconjunctuur, ook vertragingen in de uitvoering van nieuwbouwprojecten door het complexe planvormingsproces en minder vraag door gestegen prijzen voor grond en bouw werken remmend.

Meer informatie Site van EIB

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.