Home

Achtergrond

Bijstand voor getroffen pluimveehouders

Ondernemers die getroffen zijn door vogelpest kunnen in aanmerking komen voor een bijstandsregeling voor zelfstandigen. Dit staat in een brief die minister De Geus van sociale zaken naar gemeenten heeft gestuurd.

Om in aanmerking te komen voor de bijstandsregeling moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. De belangrijkste is dat de ondernemer en de eventuele partner geen inkomsten hebben boven het sociaal minimum. Ook biedt het zogenoemde Besluit bijstandsverlening zelfstanden gemeenten de mogelijkheid om onder voorwaarden een bedrijfslening te verschaffen tot maximaal 162.344 euro. De Geus roept gemeenten op om aanvragen van getroffen bedrijven met voorrang in behandeling te nemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.