Home

Achtergrond

Verplichte braak definitief naar 5% voor 2004/2005

Het percentage verplichte braak gaat van 10 naar 5 procent voor komend seizoen. Dit hebben de Europese landbouwministers besloten. Deze eenmalige verlaging moet de Europese graanvoorraad weer op peil brengen, na de kleine oogst als gevolg van de droogte dit seizoen.

De graanproductie in de EU lag afgelopen seizoen op slechts 184 miljoen ton. De graanproductie lag daarvoor op zo’n 209 miljoen ton. Ook buiten de EU viel de graanoogst flink lager uit.

De meeste akkerbouwers hebben echter hun graan al gezaaid, zij zullen dus eventueel een deel van hun areaal met zomergranen in moeten zaaien. Het perceel gewoon braak laten liggen is ook een optie, maar dat is financieel minder aantrekkelijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.