Home

Achtergrond

Provincie denkt aan tweede glaslocatie Cromstrijen aan weerszijden van A29

De provincie Zuid-Holland heeft in de Hoeksche Waard een tweede locatie, naast de zogenoemde Ambachtsheerlijkheid Cromstrijen, in beeld voor de mogelijke vestiging van glas. Het gaat om een polder van 245 hectare aan weerszijden van de A29, tussen Klaaswaal en Numansdorp. Het gebied ligt eveneens in de gemeente Cromstrijen.

Zuid-Hollands gedeputeerde Leen van der Sar bevestigt dat de locatie wordt betrokken in de gesprekken tussen de provincie en de gemeenten in de Hoeksche Waard over een eventuele nieuwe glaslocatie. Begin januari wordt de uitkomst van deze gesprekken bekendgemaakt. Dat in een tweede gebied in de Hoeksche Waard in beeld is voor glastuinbouw, komt als een grote verrassing. Provinciale Staten weten nog van niets. De suggestie om glas te vestigen langs de A29 wordt volgens Van der Sar gedaan door een projectontwikkelaar. Het gebied is in handen van ongeveer tien eigenaren.

WLTO-voorzitter Jan Heijkoop zegt dat het hem niet uitmaakt waar in de Hoeksche Waard nieuw glas komt, als het er maar komt. De WLTO wil hiervoor niet de Zuidplaspolder opgeven. Omdat de ruimte-voor-ruimteregeling in Zuid-Holland goed aanslaat in de glastuinbouw, wordt veel verspreid liggend glas opgeruimd. Daardoor kan ook weer nieuw glas worden gebouwd en wordt een tweede nieuwvestigingslocatie in de provincie noodzakelijk, meent Heijkoop. (Bron: AgD)

Lees ook Kasgebied Zuid-Holland groter dan gedacht

Copyright © agrocount.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.