Home

Achtergrond

Nieuw suikersysteem vergroot flexibiliteit handel

Het Suikersysteem 2004 is door de Werkgroep Bietenaangelegenheden van de Suikerbegeleidingscommissie vastgesteld. De teruggang naar vier teeltdistricten verruimen de handel in quotum. Daarnaast is het mengprijsquotum verlaagd.

Zoals eerder aangekondigd kan bietenquotum nu verhandeld worden in vier grotere districten. Tot nu toe waren er acht districten en tot een paar jaar teug nog twaalf districten. Het bietenquotum wordt daardoor in een groter gebied verhandelbaar en zullen eventuele prijsverschillen tussen de gebieden verdwijnen.

Een andere belangrijke wijziging in het suikersysteem is dat het mengprijsquotum voor 2004 is vastgesteld op 872.500 ton witsuiker. Dit is 12.500 ton lager dan in 2003. De hoeveelheid C-suiker in het mengprijsquotum is hierdoor beperkt tot 0,9%. Het maximale vastgestelde quotum voor Nederland is 864.559,5 ton witsuiker.

Meer informatie Indeling districten en volledige tekst suikersysteem 2004

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.