Home

Achtergrond

Nieuw formulier voor melding overdracht van een bedrijf bij Bureau Heffingen

Vanaf gisteren is er een nieuw formulier ‘Overdracht van een bedrijf’. Een aantal vragen zijn gewijzigd. Daarnaast hoeft geen apart formulier meer worden opgestuurd om de registratie voor Minas te wijzigen. Dat kan nu in een keer.

De nieuwe eigenaar kan nu op het formulier aangeven of hij afstand wil doen van de dierrechten. Dit was vaak het geval als de nieuwe eigenaar geen landbouwbedrijf is. Hiermee wordt voorkomen dat de nieuwe eigenaar een mestnummer.

Vraag drie op het formulier hoeft niet meer ingevuld worden al de overdracht na 1 januari 2004 plaatsvindt, dan hoeft de wijziging van het areaal landbouwgrond alleen nog maar gemeld te worden bij Basisregistratie Percelen. Tot dan moet deze vraag nog wel gewoon worden ingevuld.

Om bij de overname van de Minassaldo’s te verreken, hoeft nu alleen een extra vraag worden ingevuld. Daar was eerder een apart formulier voor. De oude eigenaar kan ook op het nieuwe formulier aangeven of hij aangifte blijft doen voor Minas. Ook hiervoor was eerst een speciaal formulier nodig.

Meer informatie Voorbeeldformulier ‘Overdracht van een bedrijf’
Meer informatie Aanvragen formulier ‘Overdacht van een bedrijf’

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.