Home

Achtergrond

Minasheffing te verrekenen over Minasperiode van 1998 tot 2006

Het wordt mogelijk om Minasheffingen te verreken over 8 jaar. Eerder was al voorgesteld om de termijn te verlengen van 3 naar 6 jaar. Maar nu het Minas-systeem per 2006 van de baan is, heeft minister Veerman de Tweede Kamer toegezegd om de verrekentermijn op te schroeven.

De minister heeft deze toezegging gedaan na aandringen van LPF-kamerlid Wien van den Brink. Hierdoor wordt het mogelijk overschotten te compenseren met opgebouwde saldo’s, waardoor heffingen kunnen worden voorkomen. Veel veehouders die dit jaar extra voer moeten aankopen vanwege het droge seizoen hebben hierdoor iets meer ruimte gekregen.

Eerder dit jaar was al voorgesteld om de verrekentermijn te verlengen van 3 naar 6 jaar. Met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 1998.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.