Home

Achtergrond

Fiscaal voordeel voor energiezuinige koelinstallatie

Bedrijven die komend jaar investeren in energiezuinige koel- of vriesinstallaties voor opslagruimten kunnen aanspraak maken op energie-investeringsaftrek (EIA). Deze staan op de nieuwe lijst van bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor de investeringsaftrek.

De lijst met bedrijfsmiddelen die in 2004 voor EIA in aanmerking komen is wat gewijzigd. Enkele nieuwe middelen, naast de koelinstallaties onder meer ook de vervanging van bestaande door energiezuinige verlichting, zijn toegevoegd. Een aantal andere, gangbare of achterhaalde middelen is van de lijst verwijderd. Via de EIA kunnen ondernemers 55 procent van de investeringen in energiebesparende middelen aftrekken van de fiscale winst.

Vanaf 2004 moeten ondernemers die een project uitvoeren waarvoor een Wbr-vergunning nodig is hierover beschikken op het moment van indienen van de aanvraag. Dit speelt met name voor projecten waarvoor een bouwvergunning nodig is.

Meer informatie Uitgebreide informatie over EIA

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.