Home

Achtergrond

CAO Glastuinbouw met drie maanden verlengd

De CAO voor de glastuinbouw, die aan het eind van dit jaar zou aflopen, wordt met drie maanden verlengd. Werkgevers- en werknemersorganisaties zijn overeengekomen dat de huidige CAO ongewijzigd doorloopt tot 1 april 2004.

In de glastuinbouw werken ongeveer 75.000 mensen. De voorbereiding van onderhandelingen over een nieuwe CAO nemen vooral aan werknemerskant meer tijd in beslag vanwege het op 14 oktober jl. gesloten Najaarsakkoord.

Het is de tweede keer dat de CAO voor de glastuinbouw wordt verlengd. In juni werden beide partijen het eens over een verlenging van een halfjaar tot eind 2003. Er is toen wel een loonsverhoging overeengekomen van 1,25 procent per 1 november 2003. De onderhandelingen over de nieuwe CAO worden in de loop van de maand januari geopend.

Lees ook Kortdurende CAO voor glastuinbouw

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.