Home

Achtergrond

Bietenquotum verhandelbaar in grotere districten

Met ingang van 2004 is het aantal districten waarin het bietenquotum kan worden verhandeld van acht naar vier. Hierdoor zal de handel flexibeler worden en zullen kleine prijsverschillen waarschijnlijk gelijk worden getrokken.

Nu is suikerbietentelend Nederland nog verdeeld in acht teeltdistricten waarin de basisreferentie kan worden overgedragen. Dit wordt teruggebracht tot vier. De verhandelbaarheid van de basisreferentie zal hierdoor flink toenemen. Wat dit voor een gevolgen gaat hebben voor de prijs van bietenquotum is nog onduidelijk. Het verschil dat er nu tussen regio’s soms bestaat zal wegvallen. De overige voorwaarden voor de overdracht van bietenquotum zijn onveranderd.

Meer informatie Info Suikersysteem 2003

Indeling nieuwe teeltdisricten

Nieuwe pagina 1
1
 
(1) Zeeland, West-Brabant, (2 ged.) Zuid-Holland, en het deel van Noord-Holland gelegen ten zuiden van het Noordzeekanaal en het IJ
2
(3) Flevoland en (2 ged.) Noord-Holland gelegen ten noorden van het Noordzeekanaal en het IJ
3 (4) Noordelijke klei en (5)Noordelijk zand en dal/veen
4 (7) Oost-Brabant, (8) Limburg, (6) Gelderland en Utrecht
Tussen haakje de nummers van de oude teeltdistricten

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.